קציצות ירק אפויות בתנור

לקלף ולגרד 3 קישואים, 7 גזרים, 5 תפוחי אדמה. לקצוץ 2 בצלים וחצי חב"פטרוזיליה.

להעביר הכל למסננת גדולה, לפזר כפית מלח, לערבב היטב ולהניח לשעה להגרת הנוזלים.

לסחוט את הירקות מהנוזלים, להוסיף 3 ביצים, חצי כוס פירורי לחם, 3 כפות קמח,

מעט מלח אם חסר ופלפל שחור גרוס. לערבב היטב ולהניח במקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.

להכין קערית קטנה עם מים ומעט שמן כדי להרטיב ידיים ולגלגל את הקציצות.להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן. לרסס בשמן גם מעליהן ולאפות ב – 200 מעלות כ- 30 דקות או עד שהקציצות מקבלות צבע שחום. אין צורך להפוך.

 

תודה לאילנה לוי על המתכון המקסים

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *