קציצות בשר טחון עם ירקות

תודה לצחית חמו על המתכון הנפלא

קציצות בשר טחון עם ירקות

לקציצות:
חצי קילו בשר טחון.
1 בצל מגורר.
1 תפוח אדמה מגורר.
2 כפות פירורי לחם.
מלח
פלפל שחור
בהרט.
מעט שמן זית
ומעט מים.
ללוש היטב וליצור קציצות דקות – בעובי של 1 ס"מ בערך.

לפרוס תפוחי אדמה לטבעות לבשל – חצי בישול (אפשר גם לא אך זמן האפיה ארוך יותר).
לסנן להניח בצד.
לפרוס טבעות עגבניות
בקערה גדולה:
לשפוך שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה.
להכניס בהדרגה את התפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.

  • בצלוחית קטנה:
    2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה).
    להוסיף מעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).
    לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה). לקחת את כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.
    להתחיל לסדר בשורות:
    תפוח אדמה-קציצה-עגבניה….
    כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.
    לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.
    לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים.
    להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *