פחזניות

1כוס מים/חלב
3כפות סוכר
1סוכר וניל
רבע כפית מלח
100גרם מחמאה/חמאה
לשים על האש עד שהכל נמס.
להוריד מהאש לשפוך 1 כוס קמח להחזיר לאש ולערבב בכף עץ עד שזה הופך לכדור בצק שנפרד מהדפנות .
זה לוקח בערך דקה עד שתיים.
להוריד לשים בקערת מיקסר להפעיל דקה ככה הבצק מתקרר.
להוסיף 4 ביצים L
כל פעם ביצה.
לשים בשק זילוף עם צנטר כוכב גדול.
על נייר אפיה לזלף צורה רצויה מעט מרווחים.
לפזר שקדים פרוסים להדק מעט עם האצבע.
לאפות בחום 180 מעלות.
25-30 דקות.
לכבות את התנור לפתוח את הדלת לחצי. להשאיר את הפחזניות להתקרר בתנור.
לחתוך באמצע לא עד הסוף ולמלא בקרם.
*כוס מדידה 240 מיל**
*לא לפתוח תנור בזמן אפיה*
***אני עשיתי הפעם חלבי.**
**לכמות הבצק הזאת יצאו לי 8פחזניות גדולות עם חור ו10 פחזניות רגילות**
קרם:
2שמנת מתוקה/צימחית
1כוס חלב/לפרווה 3/4כוס חלב סויה.
רבע כוס סוכר
2סוכר וניל
להקציף לקצף יציב.
לפזר אבקת סוכר או גנאש שוקולד.

תודה רבה לחני קונאשוילי על המתכון ❤❤❤

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *