עראייס

עראייס 💖

*כמות- 8 מנות

♡מכינה תערובת לקבב-
600 גרם בשר בקר טרי טחון מנתחים כמו צוואר/ צלעות/ כתף

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק

חופן צנוברים

2 כפיות מלח דק

כפית פלפל שחור גרוס

שמה בקערה את כל המרכיבים ומערבבת עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקת את התערובת ל-8 חלקים שווים.

ממלאה את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. דוחסת היטב כדי שיישארו קצוות ריקים. אם נשארים עודפים אחרי המילוי ניתן להכין מהם קבבים רגילים

מזלפת שמן זית על הפיתות מכל הכיוונים. צולה על מנגל או מחבת פסים משני הצדדים עד להשחמה יפה.

מניחה את חצאי הפיתות כאשר הפתח כלפי מטה, וצורבת עד שהבשר משחים.

מעבירה לתבנית ומכניסה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות- תוכנית אפייה רגילה למשך 5 דקות, עד שהבשר מתבשל והפיתה פריכה. אם מכינה מעל מנגל, במקום להעביר לתנור מעבירה למקום פחות לוהט במנגל (אזור עם פחות פחמים), כדי שיזהיב בלי להישרף.

מגישה מיד עם טחינה, סלט ירקות ועמבה.

 

תודה לאריאלה גולדמן המקסימה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *