עוגת תפוזים רכה וגבוהה

מרכיבים

6 חלבונים גודל לארג' או 7 ביצים קטנות

2 כוסות סוכר

3 סוכר וניל

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

גרידת לימון

לימון

2.5 כוסות קמח

1.5 שקיות אבקת אפייה

תמצית וניל.

מרגרינה / חמאה (ניתן לעשות חלבי או פרווה)

 

הוראות הכנה

תבנית אפיה 24. אני אפיתי בסיר פלא 24.

אפיה רגילה לא טורבו.

להקציף את החלבונים ( שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר), בהדרגה להוסיף כוס סוכר ו- 2 סוכר וניל לקצף יציב.

להקציף גם את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל לקצף בהיר.

להנמיך את המיקסר ולהוסיף בזילוף דק ולאט 1 כוס שמן, 1 כוס מיץ תפוזים, גרידה מקליפת לימון, מיץ מלימון אחד סחוט, 2.5 כוסות קמח, 1.5 שקיות אבקת אפיה וכף תמצית וניל.

לאחד באופן ידני את שתי התערובות בתנועות עטיפה.

לשמן סיר פלא במחמאה/ מרגרינה ולפזר קמח.

לאפות ב- 165 מעלות כשעה. לא לפתוח את התנור. לאחר שעה לפתוח סדק ולחכות 5 דקות ורק אז להוציא את העוגה.

 

תודה לאילנה לוי המוכשרת על המתכון

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *