עוגת שקדים לפסח

תודה לאילנה אברהם על המתכון
מצרכים
תבנית קפיצית מס' 24.
(או תבנית מלבנית בגודל 18X25 משומנת היטב)

5 ביצים גדולות להפריד
כוס ורבע סוכר
2 כפות שמן
2 כפות תמצית שקדים (מהסוג הנמכר בשווקים), או כפית אחת תמצית משובחת.
1 שקית וניל סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 כוסות שקדים, קלופים וטחונים דק
3-4 כפות קמח מצה או קמח רגיל, מנופה

לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
4-5 כפות מים חמים

לעיטור:
חצי כוס שקדים גרוסים

אופן הכנה
שמים את החלמונים בקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של 1 כוס סוכר. מערבלים עד לקבלת עיסה בהירה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את השמן, תמצית השקדים, סוכר הווניל וקליפת הלימון, ומערבלים לעיסה סמיכה ובהירה. מוסיפים את השקדים הטחונים ומבליעים בעיסה.
שמים את החלבונים בקערה אחרת של המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, תוך הוספת יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב וחזק.
מבליעים בפעמיים-שלוש את קצף החלבונים בעיסת החלמונים, מוסיפים את קמח המצה או הקמח הרגיל ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כ 15 דקות, מנמיכים לחום בינוני נמוך 170 מעלות, מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות כ 35-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת הציפוי: בקערה נפרדת טורפים את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים לבלילה בהירה ונוזלית. מצפים את העוגה בציפוי הסוכר ומפזרים מעל את השקדים הגרוסים.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *