עוגת שוקולד קלה וטעימה

להכין מראש ולנפות לתוך קערה 2.5 כוסות קמח, 1.5 שקית אבקת אפיה, 2 כפות קקאו ו – 2 כפות שוקולית.

לערבב היטב.

לשבור 1 חב' שוקולד חלב עם אגוזים וחצי חב' שוקולד מריר. לחתוך ולשבור בעזרת סכין.

להקציף 6 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ובהדרגה להוסיף 1 1/4 כוס סוכר ו – 2 סוכר וניל.

להקציף כ – 7 – 8 דקות עד קבלת קצף תפוח ובהיר.

להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף בזילוף דק 1 כוס שמן ו – 1 כוס מיץ תפוזים בצידי הקערה. להוסיף כף תמצית וניל וכפית תמצית רום.

להתחיל להוסיף את תערובת היבשים מהקערה שהכנו. להוסיף כף כף במהירות איטית ממש רק עד שסיימנו להוסיף את היבשים.

להוציא את קערת המיקסר, להוסיף בפעמיים את השוקולד ששברנו ולערבב בתנועות עטיפה.

להעביר לסיר פלא משומן מעט ולנגב את השמן עם נייר סופג. בתחתית הסיר להניח רצועות נייר אפיה כדי שהעוגה תחלץ בקלות.

לאפות ב- 160 מעלות כשעה ועשר דקות.

להוציא את העוגה, להפוך על כוס צרה או בקבוק עד שתתקרר ומתחת צלחת. העוגה בד"כ צונחת מעצמה אל הצלחת. כשהעוגה מתקררת אפשר להוסיף קוקוס לקישוט.

 

תודה רבה לאילנה לוי על המתכון

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *