עוגת שוקולד כשרה לפסח

קרדיט למתכון חגית אלקבץ

התמונה באדיבות חופית אלמקייס אחת וחצי כוסות של קמח מצה שקית אפיה אחת מאה גרם אגוזי מלך שש ביצים אחת וחצי כוסות סוכר מאתיים גרם שוקולד מריר מאתיים גרם חמאה או מרגרינה (לבחירתכם) שלוש כפות נס כפה העוגה בתבנית חד פעמית בינונית, ב-2 אינגלישקייקים או בתבנית מס' 26 עגולה. למתכון: נקציף את החלבונים של שש הביצים וכוס אחת וחצי של סוכר עד שנקבל קצף יציב. לאחר מכן נשים בסיר על הגז שני שוקולד מריר (100 גרם כל אחד), מחמאה אחת ושלוש כפות נס קפה – נמיס הכל על להבה נמוכה. אחרי זה נתן לזה להתקרר מעט ונעשה קערה חדשה עם כוס אחת וחצי של קמח מצה, אבקת אפיה אחת (כמובן כשרה לפסח) ו100 גרם של אגוזים קצוצים. את החלמונים של מיקודם נוסיף לתערובת השוקולד שקיררנו והמסנו קודם לכן. כעת נוסיף את תערובת השוקולד לחלבונים שהקצפנו קודם אך הפעם על מהירות חלשה יותר של המיקסר. לאחר שהשוקולד והחלבונים התערבבו, נקח ספל מהתערובת ונכניס למקרר, שישמש אותנו למאוחר יותר. אחר כך נוסיף בהדרגה את התערובת של היבשים, נקח כף ונערבב לאט ובזהירות. לאחר מכן נשמן תבנית ונחמם את התנור שלנו לחום של כ160 מעלות במשך ל40 דקות. אני אוהבת להרטיב את העוגה עם נס קפה כאשר היא יוצאת מן התנור, לחכות שזה ייספג ואז למרוח את הקרם ששמרנו במקרר. אני מאוד אוהבת את העוגה וכאשר אני מכינה היא נגמר ממש מהר!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *