עוגת שוקולד וקוקוס

תודה לדורית אלישע על המתכון

עוגת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח (בהכנת המתכון השתמשנו בכוס שתייה חמה חד פעמית)

שש ביצים שלמות

1 2\1 כוס סוכר

1 2\1 כוס קמח תפו"א

שקית אבקת אפייה אחת

כוס חלב אחת

שלוש כפות קקאו

מאתיים גרם חמאה/מזולה לאפייה

להכנת הקוקוס: בנוסף לשש ביצים מקודם- נטצרך גם שלושה חלבונים שלוש כפות סוכר מאה חמישים גרם קוקוס להכנת קרם שוקולד: חבילה אחת של שמנת מתוקה מאתיים גרם שוקולד מריר. אופן ההכנה – קודם כל מחממים את תנור ל 180 מעלות נרתיח את החלב, עם שלוש כפות הסוכר ושלוש כפות הקקאו. אז אנחנו מכבים את הגז ומוסיפים לקערת החלב את המזולה. מערבבים טוב טוב שימס, ומקררים קצת. עכשיו להפריד שש ביצים אל חלמונים וחלבונים – ואת החלמונים מוסיפים לשוקולד את החלבונים מההפרדה נקציף בהדרגה עם כוס סוכר אחת. ואחר כך נעביר את הקרם שנוצר לקערה גדולה. ומיד מקפלים את הקצף שהכנו בעדינות אל תוך הקערה. נוסיף 1 2\1 כוס קמח תפוח אדמה עם שקית אחת של אבקת אפייה. לשמן היטב תבנית גודל 24-26. ויוצקים חצי מהבלילה. עכשיו להכנת השכבה האמצעית לקחת ולהקציף ביחד שלושה חלבונים עם שלוש כפות של סוכר לבן. נקפל אל תוך הקצף את הקוקוס שלנו ומפזרים מעל העיסה בעזרת כף. ואת מה שנותר מהבלילה אנחנו יוצקים מעל מיד אחנו שמים בתנור ואופים משהו כמו 45-50 דקות. אפשר לבדוק אם מוכן או עדיין לא עם קיסם מעץ. לשלב הכנת הקרם – קודם כל על הגז נמיס את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר – כשנמס לצקת בזהירות מעל לעוגה שלנו.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *