עוגת מוס

באדיבות כרמלה כרמלה עוגת מוס לרפד דפנות תבנית עם שקף .(תבנית קפיצית קוטר 22) לערבב 150 גרם פירורי ביסקויטים לוטוס, עם 75 גרם חמאה מומסת , לשטח ולהדק על תחתית תבנית ולהכניס למקרר.(לעטוף את התבנית עם נילון נצמד). להקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר לקצף יציב ולשמור במקרר. 10 גרם א. ג'לטין להכנת הג'לטין: חצי כוס מים לשפוך לתוכו את א. הג'לטין ולהשהות 10 דקות. בשלב זה להכין המוס: להמיס על בן מארי שוקולד לבן 320 גרם + 300 מ"ל שמנת מתוקה עד המסת השוקולד, להוריד מעל הגז לצינון כ 20 דקות. את הג'לטין עם המים להכניס למיקרוגל למשך 10 שניות. להוסיף את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד ולערבב לאיחוד.להוסיף את הקצפת ולערבב בתנועות קיפול. לחלק ל 3 קערות את תערובת המוס . להכניס לקערת זכוכית 150 גרם שוקולד מריר/חלב ולהמיס במיקרו או על בן מארי. שלושת רבעי מכמות השוקולד המומס להכניס לקערה אחת ולערבב לאיחוד. רבע השוקולד הנותר להוסיף לקערה השניה ולערבב. הרכבת העוגה: לשפוך המוס הלבן לתוך התבנית. מעל לשפוך במרכז את התערובת החומה, ומעל לשפוך במרכז את תערובת שוקולד הנותרה. לכסות עם ניילון נצמד ולהקפיא למשך כ- 8 שעות. בהצלחה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *