עוגת גבינה אפוייה קלאסית

תודה רבה לשירן חדד על המתכון

מתכון עוגת גבינה אפויה קלאסית

קוטר תבנית 22 מרופדת בנייר אפייה ומשומן קלות אפשר גם בתבנית 24/26 היא תצא נמוכה יותר או סיר ג׳חנון

6 ביצים מופרדות בטמפ׳ החדר

750 גרם גבינה לבנה

גביע של גבינת שמנת(נפוליאון)225 גרם

1 שמנת חמוצה

2 סוכר וניל

1/2 1 כוסות סוכר

5 כפות מלאות קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג

וניל

ציפוי לעוגה מי שרוצה לא חובה:

1/2 1 שמנת חמוצה

3 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה: להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר ולשים את הסוכר בפעמיים שלוש עד לקצף יציב אך לא נוקשה . בקערה נפרדת נשים את הגבינות,השמנת החמוצה, גבינת השמנת חלמונים את 3/4 הכוס סוכר,סוכר וניל ואת האינסטנט פודינג והקורנפלור ולערבב עד שאין גושים בבלילה . לקפל את תערובת החלבונים הקצף לתערובת הגבינות בעדינות. לשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובדפנות התבנית ולשמן את נייר האפייה ושיעברו את גובה התבנית כי העוגה עולה כמו סופלה. לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ונחמם את התנור ל170 מעלות ונאפה את העוגה חצי שעה ב170 מעלות ונוריד את חום התנור ל150 לעוד 30-45 דקות . בשום פנים לא לפתוח את התנור לאחר שהעוגה מוכנה לכבות את התנור ולא לגעת בעוגה לפחות 3-4 שעות. לאחר מכן אפשר לצפות את העוגה או לפזר אבקת סוכר.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *