עוגת באונטי שוקולד וקוקוס

עוגת באונטי שוקולד וקוקוס- שירה כהן
כוס ורבע קמח תופח
כוס אחת סוכר
רבע כוס קקאו
שלוש ביצים
גביע אחד שמנת חמוצה
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס שמן

לשכבת הקוקוס
כוס וחצי חלב
שלושת רבעי כוס סוכר
50 גרם חמאה
שלוש כוסות קוקוס

לקרם גנאש
100 גרם שוקולד
חצי מיכל שמנת מתוקה
כף אחת נוטלה

אופן הכנה –
1. להוסיף לתוך קערה את החומרים היבשים (קמח, סוכר וקקאו), לערבב היטב עד לאיחוד החומרים. ליצור באמצע הקערהגומה ולהוסיף ביצים ,שמנת חמוצה ,שמנת המתוקה ושמן. לערבב מהמרכז את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2. ליצוק לתבנית 26 ס״מ שמשומנת ומרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור אפייה שחומם מראש על 170 מעלות ואופים כחצי שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

4. הכנת תערובת הקוקוס: להכניס לתוך סיר את החלב והחמאה על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. להוסיף את הקוקוס ולערבב היטב עד שהנוזלים הצתמצמו כך שיוצא קוקוס חול רטוב.

5. למרוח את תערובת הקוקוס על העוגה בשכבה חלקה ואחידה. לתת לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר ואז להכניס למקרר.

6. הכנת גנאש השוקולד: על הגז להמיס את השוקולד בשמנת המתוקה עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

7. להוסיף כף נוטלה ולערבב היטב עד לקבלת מקרם אחיד שוב. לצנן את הגנאש לטמפרטורת החדר.

8. כשהעוגה התקררה, לשפוך את הגנאש באופן אחיד על העוגה מלמעלה.

9. להכניס שוב למקרר במשך שתי שעות לפחות. לאחר מכן להוציא, לחתוך ולהתענג מכל ביס.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *