עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר

עוגת אגוזים ורסיסי שוקולד מריר
באדיבות אילנה לוי

בקערה נערבב את כל החומרים היבשים:
1 כוס (לפי כוס מידה 250 מ"ל) אגוזי מלך טחונים גס,
1 חב' שוקולד מריר מגורד בפומפיה,
2 כוסות קמח תופח,
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל.
לערבב היטב.

5 ביצים בטמפרטורת החדר להפריד ולהקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים. להוסיף בזרזיף דק חצי כוס שמן ו – 3/4 כוס מיץ תפוזים, כף תמצית רום וכף תמצית וניל.
להפסיק את המיקסר.

באופן ידני להוסיף בעדינות כדי שהקצף לא יפול כל פעם 2 כפות מתערובת היבשים לקצף הביצים ולערבב בתנועות עטיפה עם לקקן. לא לערבב יותר מידי.
להעביר את העיסה לתבנית 24 ולאפות ב – 170 מעלות כ – 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בהצלחה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *