סלט חצילים ועגבניות

סלט חצילים ..כזה שגדלתי עליו ואין מי שלא התחרה על הכריך שלי בבית הספר,כולם רצו להחליף איתי 😻 אחד מהמובחרים ביותר ♡♡♡

▪ בסלט הזה החציל מבושל ולא מטוגן..זה מה שמייחד אותו מיתר הסלטים
▪ התיבול רק בסוף הבישול

אז ככה ..נרתיח מים בסיר גדול עמוק
נחתוך 1 חציל מאורך ויפיופי יחד עם קליפתו לפרוסות ואז לקוביות קטנות
נכניס את קוביות החציל אל הסיר ונבשל אותן בערך 45 -50 דקות עד שהחציל מתרכך ומשנה צבעו
נסנן ונניח בצד

♡ נכין את הרוטב לסלט-
בסיר עם כף שמן נטגן יחד עד הזהבה:
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק טרי חריף מנוקה מגלעינים וחתוך לרצועות ( כמות הפלפלים לבחירתכם לפי מידת החריפות המועדפת)
נוסיף 6 שיני שום פרוסות ונמשיך לטגן כמה שניות ( להיזהר שלא לישרוף אחרת השום יהפוך למריר)
נוציא ונניח בצד

אל אותו סיר נוסיף 4 כפות שמן+ 1 כפית שטוחה כורכום
נחתוך 5 עגבניות גדולות ועסיסיות לקוביות קטנות ונוסיף אל הסיר.
נטגן את העגבניות על להבה בינונית עד ריכוך מושלם וצימצום נוזלים ( המיץ של העגבניות יהפוך מעין מירקם ריבה )
נוסיף אל הסיר כף גדושה פפריקה ו 2 כפיות שטוחות תבלין מלח לימון + 1 כפית גדושה סוכר
▪ אל תנסו להמיר את תבלין מלח הלימון במיץ לימון טרי כי ישתנה טעמו הנפלא של הסלט.מלח הלימון כמו משמר את הסלט)
נערבב
ננמיך ללהבה קטנה
נתבל- מלח,פלפל שחור גרוס ונערבב
נוסיף אל הסיר את קוביות החציל והפלפלים
נערבב ממש בעדינות
נבשל 7 דקות יחד
נצנן
נאחסן בקופסה אטומה במקרר

 

סלט חציל ועגבניות 💖
תודה לאריאלה גולדמן

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *