מרק ירקות עם קניידלך

מרק ירקות עם קניידלך
אריאלה גולדמן

♡ הכנת המרק-
מחממת בסיר 3 כפות שמן עם חצי כפית כורכום
מוסיפה ומטגנת יחד עד הזהבה :
1 בצל גדול חתוך לטבעות דקיקות
1 כרשה פרוסה גס
3 גבעולי סלרי

מוסיפה:
1 בטטה חתוכה קוביות קטנות
3 תפוחי אדמה חתוכים קוביות קטנות
שורש סלרי חצוי ( מוסיף מלא מלא טעם)/ או שורש פטרוזיליה
חופן של גרגירי חומוס סנפרוסט ( לא בפסח כמובן)
מאדה את הירקות בשמן על להבה נמוכה 15 דקות
מוסיפה אבקת מרק עוף / או מלח
פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים
מביאה לרתיחה
מבשלת 40 דקות על להבה בינונית
לקראת סוף הבישול קוצצת חופן נדיב של עלי סלרי ומוסיפה אל הסיר

♡ הכנת הקניידלך-
שלא בפסח ניתן להשיג קמח מצה חמץ בכל מרכול במדף פירורי הלחם

מחממת 3 כפות שמן בסיר קטן
מוסיפה 1 בצל קטן קצוץ דק מאוד ומטגנת עד הזהבה יפה

בקערה טורפת 4 ביצים בגודל בינוני
מוסיפה פנימה את הבצל המטוגן יחד עם השמן שטוגן בו.
מתבלת במלח ופלפל

מוסיפה כוס ורבע קמח מצה ( השתמשתי בכוס מידה 240 מ"ל)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
לערבב היטב ולהניח בצד 20 דקות

כדי ליצור קניידלך עגולים ויפים אני מכדררת כל הזמן בידיים רטובות. מבשלת את הקניידלאך בסיר נפרד עם ציר מרק עוף/ או מים רותחים+ אבקת מרק עוף
מבשלת 5 דקות .כשהם צפים בסיר הם מוכנים ואז מעבירה אותם אל הסיר עם הירקות המבושלים ומגישה חם

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *