מקלות זעתר

מרכיבים

4 כוסות קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 אבקת אפיה

1 וחצי כוסות מים פושרים

50 גרם חמאה

4 כפות אבקת חלב

1/4 כוס שמן זית

1/2 כף מלח

1 כף זעתר הבצק

לקישוט

חצי כוס שמן זית

1 כפית זעתר

1 כפית פטרוזיליה יבשה

 

אופן ההכנה

לשים בקערה שמרים סוכר וכוס מים ולהמתין רבע שעה .

להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק רך ונעים .

לכסות ולתת התפחה של חצי שעה אפשר להכניס לתנור כבוי זה עוזר , להוציא אוויר ושוב התפחה של עשרים דקות .

לחלק את הבצק לכדורים ולתת לנוח לעשות מקלות ארוכות או לחמניות לתת לנוח רבע שעה בערך .

לשים בקערה את השמן זית עם הזעתר והפטרוזיליה ולערבב היטב ולהבריש את המאפה .

לחמם תנור 200 מעלות ולאפות חצי שעה עד לקבלת צבע חום יפה ולהבריש שוב להמשיך לאפות עוד 5 דקות .

 

בהצלחה ותודה רבה לשרה יוסף על המתכון המהמם.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *