לאפות קשרות לפסח

ישראלה אזולאי המוכשרת לאפות לפסח, בקערה גדולה נערבב: חצי ק"ג קמח תפוחי אדמה וכוס קמח מצה. נוסיף:2 ביצים חצי כף סוכר כף מלח 1 אבקת אפיה כשרה לפסח מערבבים טוב. מוסיפים חצי כוס שמן ו4 כוסות מים. מערבבים עם מקצף ידני לבלילה כמו לבלינצס,בלי גושים. אם הבלילה סמיכה מדי,להוסיף חצי כוס מים. נחמם מחבת משומנת,עדיף קוטר גדול,28 ס"מ. ניקח מצקת של מרק,נמלא חצי ממנה,ונשפוך במחבת. מסובבים את המחבת,כך שתתפרש על כל המחבת,ותיווצר לאפה די דקה. אם הבלילה סמיכה מדי,להוסיף מעט מים. לטגן הרבה זמן,משני הצדדים,עד שממש יש סימני חריכה שרופים. להעביר לצלחת גדולה,לכסות במגבת. מעולה למריחה,רכה ביותר.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *