כעכים מתוקים פריכים

 

* כוס מידה לאפייה ( אם אין אז קופסה ריקה של גבינה לבנה/ קוטג 250 גר מתאימה בנפח)

 

בקערת המיקסר נקציף 5 דקות במהירות גבוהה :

3 ביצים L ללא הפרדה

1 שקיק סוכר וניל

1 כוס סוכר

* נקבל תערובת בהירה ותפוחה

נוסיף 1 כוס שמן ונמשיך להקציף יחד 5 דקות

 

נחליף ל-וו גיטרה

 

* כמות הקמח במתכון היא 5 כוסות מידה

נוסיף 1 שקיק אבקת אפייה+

2 כוסות קמח רגיל

נלוש כמה דקות ואז נוסיף בהדרגה את 3 הכוסות הנוספות

* נקבל בצק רך ונעים

 

נוציא אל משטח מעט מקומח

נלוש

נקבל בצק נעים למגע ולא דביק

 

נחלק את הבצק ל 4 גלילות

מכל גליל נחתוך 16 פרוסות

מידי פעם נשמן מעט את כפות הידיים

ניצור נקניק וממנו חישוק

 

נסדר בתבניות תנור עם נייר אפייה עם רווח קטן בין עוגיה לעוגיה

 

תנור שחומם מראש ל 170 מעלות

תוכנית אפייה רגילה

נניח תבנית בשליש תחתון בתנור

נאפה 25 דקות עד הזהבה קלה ולא יותר ( צבען של העוגיות בהיר)

 

נצנן

אפשר לפדר באבקת סוכר

 

נאחסן בצנצנת אטומה בטמפ החדר

 

תודה לאריאלה גולדמן על המתכון המקסים

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *