גלילות תמרים ואגוזים

מתכון ישן של מעל 30 שנה וטוב שנזכרים ומשחזרים.

1 חב' ביסקוויטים פתי בר (500 גר'), 200 גר' נטורינה/מחמאה/ חמאה, 1.5 כוס אגוזים ובוטנים קצוצים, 1 כפית קינמון, 1.5 קופס' של ממרח תמרים ( כל קופסה זה 450 גר' ), וקוקוס.

לשבור את הביסקויטים ואת האגוזים והבוטנים לחתיכות קטנות.

בסיר לבשל על אש נמוכה את הנטורינה ביחד עם ממרח התמרים עד שהעיסה אחידה ולקרר.
להוסיף את עיסת התמרים לביסקויטים והאגוזים להוסיף את הקינמון. לערבב היטב.
להניח נייר אלומיניום על השיש ולפזר מעל קוקוס בנדיבות. לקחת חלק מהעיסה ולהניח וליצור גליל, להדק ולגלגל בקוקוס כך שכל הצדדים מכוסים בקוקוס. לעטוף את הגליל בנייר הכסף ולסגור היטב. מהעיסה יוצאים 3 גלילים כאלה.
להכניס את הגלילים לשקיות ניילון ולהעביר למקפיא לשעה. אח"כ להעביר למקרר. לחתוך פרוסות רק למחרת אחרי שכל העיסה התייצבה והטעמים נספגו.

תודה רבה לאילנה לוי על המתכון הטעים

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *