בורקס טורקי

תודה לאיריס אלמקייס על המתכון

החומרים 1קילו קמח מנופה 2כפות שמן 2כפות חומץ חצי כפית מלח 11/2כוס מיים פושרים חד פעמי חם 1כוס מי סודה אופן ההכנה ללוש את כול החומרים לבצק אחיד ונעים למגע כחמש דקות לקחת תבנית גדולה לשפוך בה שמן כשתי כוסות ליצור כדורים בערך 14/15ולהניח בשמן לעטוף ולשים אותם כמה שיותר שעות כמה שיותר שעות זה יותר טוב אפשר להניח במקרר להוציא מהמקרר הוא אם הינחתם אותם מחוץ למקרר ואז לקחת כול כדור ופשוט למתוח אותו למצב דק כמו שעושים גחנון הוא מופלטה ככול שהבצק יותר דק זה יותר טוב לשמן מידי פעם את המשטח ואת הבצק כשמותחים אותו אם נקרע לכם לא להתרגש זה מסתדר אחרי שיצרתם בצק דק שימו מיליו שיהיה איזה סנטימטר מהתחלה ואז תתחילו לגלגל תדאגו שבהתחלה תנו קיפול קטן משני הצדדים כמו עטיפה למילוי ואז תגלגלו תיצרו צורה של שבלול ותניחו על המגש תמרחו בביצה ושומשם לתנור 180עד שמזהיב אני מילתי בתפוחי אדמה לקחת כמה תפוחי אדמה לבשל אותם עד ריכוך לסנן חאז למעוך לפירה להוסיף מלח ופלפל לבן לערבב היטב להוסיףביצה ולהמשיך לערבב מילוי של טונה 3 קופסאות טונה מסונננות משמן 1סלט טונה לערבב את שני סוגי הטונה להוסיף כפית עריסה מי שאוהב פחות חריף שיוסיף מעט והכנתי ביצים קשות וחתכתי לשמניות כשמילתי שמתי את מלית הטונה ומעל כמה חתיכות של הביצים

מילוי גבינה – בולגרית קוטג' וביצה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *